Esta web utiliza cookies.
¿Te parece bién?
Entendido

Manso 44

Sant Antoni
Mercat de Sant Antoni
bandera sueca (wikimedia commons)
Länk Arquitectes Manso 44 referències
Länk Arquitectes Manso 44 estat previ
Länk Arquitectes Manso 44 croquis
Länk Arquitectes Manso 44 plànol estat previ
Länk Arquitectes Manso 44 plànol proposta
Länk Arquitectes Manso 44 enderroc
Länk Arquitectes Manso 44
Länk Arquitectes Manso 44
Länk Arquitectes Manso 44
Länk Arquitectes Manso 44
Länk Arquitectes Manso 44

Localització
Barcelona

Programa
Reforma integral d’habitatge

Superfície
47 m2 + 30 m2 (terrassa)

Any
2019 – 2020

Estat
Construït

Arquitectes
Andrea Las Hayas
Iago Pineda

Promotor
Privat

Construcció
Casa Teva Reformes S.L.

Fotografia
Wikimedia Commons (introducció)
Länk Arquitectes (estat previ, procés)
Joan Guillamat (finals)

Descripció Completa
L’apartament està situat en un edifici cantoner de l’Eixample, a pocs metres del mercat de Sant Antoni de Barcelona. L’espai previ a la reforma presentava unes condicions privilegiades, però totalment amagat i desdibuixat per passadissos innecessaris, desenes de rajoles inconnexes i un destrossament abusiu dels espais per un espai de només 47 metres quadrats.

La geometria singular del perímetre d’aquest petit àtic i la seva gran terrassa esdevenen dues condicions que esdevenen per si mateixes el punt de partida de la reconfiguració. Un gest senzill, però perfectament distribuït, permet organitzar un espai habitable totalment obert a la terrassa. Al mateix temps, la zig-zag dóna dos camins discrets però fluids cap als espais més íntims de la casa, quedant perfectament integrat en el mobiliari encastat continu.
La configuració resultant permet la circulació de fluids entre les diferents zones així com la ventilació creuada per a totes les habitacions.

A causa de la gran terrassa i de la necessitat de filtrar la gran quantitat de llum i radiació directa d’un àtic, vam decidir crear una gran zona d’ombra amb les típiques persianes de fusta de Barcelona. En desplegar aquestes persianes, la terrassa es converteix en un espai semi-exterior que es converteix en una extensió natural de la zona d’estar interior. Aquest espai funciona com un dispositiu de control de llum i tèrmica que actuarà com a coixí tèrmic entre l’interior i l’exterior en les estacions de més calor.

En contrast amb l’abús de materials i textures de la construcció anterior, vam decidir simplificar l’esquema cromàtic donant homogeneïtat i continuïtat als diferents espais. La continuïtat material del nou mobiliari equipat, funcionant com un únic element, ofereix tot el programa necessari per rehabitar l’espai segons les necessitats dels nous usuaris. El disseny acurat i específic d’aquest gran moble els permet utilitzar els espais restants de manera més lliure i indefinida.

länk arrow länk arrow länk arrow